Header Ads

MARVEL'S DAREDEVİL SEZON 2, BÖLÜM 1: "BANG" İNCELEMESİ


Bu ileri tarihe dönük bir incelemedir. İncelemesi yapılan bölüm 18 Mart tarihinde Netflix’de yayınlanacaktır. İncelemede bazı hikaye noktaları tartışılacak olup herhangi bir keyif kaçırıcı bilgi bulunmamaktadır.
Bu yazı IGN US'te yayımlanmış, Türkçe'ye çevrilmiştir. 18 Mart'tan itibaren kendi incelememizi okuyabilirsiniz. 


Tamam kabul, Daredevil’ın 2. sezon başlangıcında yersiz duran ve fragmanlar için yazılmış bir diyaloğu bir karakterden duyabiliyoruz: ‘’Hell’s Kitchen patlamak üzere’’. Fakat bu karakter haksız da değil.
Çok beklenen dizinin dönüş bölümünde işler hemen kızışıyor. New York insanının yaşamını zorlaştıran bir sıcak dalgasının yanı sıra şehirde düzinelerce suçluyu kendi başına indiren tek kişilik bir ordu var.
Evet, Punisher sonunda burada ve dizi sezonun daha ilk bölümünden hemen Punisher’ı ilgi odağı haline getirmekten çekinmiyor. Dizi güçlü başlangıcıyla heyecan dolu bu sezonda bol aksiyon ve dramatizmin eksik olmayacağı belli oluyor.
Wilson Fisk’in tutuklanmasıyla pek çok çete onun boşluğunu doldurmaya çalışıyor. Kartel, motorsiklet çeteleri, İrlanda Mafyası. Bu doğanın yeni kanunlarıyla bir boşluk varsa doldurulması gerekiyor. Yani bölgelerin boş bırakılmaması gerek, mutlaka bir çete ele geçirmek için uğraş verecek. Bu durum iyi bir başlangıç noktası yaratmakta; Matt Murdock ve arkadaşları sadece şehirlerindeki yeni düşmanlarla değil aynı zamanda şehirin yeni ‘’kahramanıyla’’ karşı karşıya kalıyor: Yalnız çalışan, işini gölgelerden halleden ve Fisk’ın pisliğini kontrol etmeye çalışan herkesi ortadan kaldırmaya kendini adamış bir kanunsuz.
22222751eLth4ZUa
Bu ileri tarihe dönük bir inceleme yani sezonun tamamı 18 Mart tarihine kadar yayınlanmamış olacak ama hikayenin başlangıç noktasını oluşturduğundan Punisher karakterinden bahsetmek istedim. Sezonun kalanında neler olur bilinmez ama her şeyin başladığı bokta burası. Bunu dile getirdim çünkü 1. sezonda Fisk’in düşman olarak ortaya çıkması yavaş ilerleyen bir süreçti. Punisher için bu durum geeçerli değil yine de dizinin bu bölümünde kendisini ürkütücü bir düşman olarak gösterecek pek çok harika detay var. Ayrıca Daredevil çizgi romanlarından da tanınan düşük çaplı suçlu Grotto (McCaleb Burnett tarafından canlandırılıyor) karakterinin dahil olduğu gizemli ögeler de bulunuyor.
Tahminime göre pek çok Daredevil 2. sezon incelemesinde şu söz söylenecek: ‘’Punisher’ın hakkı verilmiş’’. Aslında Punisher’ın filmleri gözünü intikam hırsı bürümüş kanunsuz bir adamı yansıtmakta başarısız değillerdi ancak dizi içinde karakteri derinlemesine işlemek için daha çok zaman bulunuyor. Bu da dizinin bir veya daha fazla bölümünde Frank Castle’ın neredeyse sıfıra yakın diyaloğa sahip olduğu bölümlere izin veriyor. Punisher gölgelerde daha çok saklanabiliyor. Bernthal’ın kanunsuz katil portresi harika ve hemen dizinin büyük bir parçası oluyor fakat dizinin işlenişi bazı şeyleri geride tutmayı başarıyor ki bu harika.
Matt/Foggy/Karen kısmındaysa, üçlünün dinamiği hala çok iyi işliyor. Geçtiğimiz sonbaharda Jessica Jones dizisinin çıkışının yarattığı gazla Daredevil biraz göz ardı edildi sayılır. Jessica Jones dizi olarak oldukça iyi olsa da ikisinin arasından daha iyi olan yapımın Daredevil olduğunu düşünüyorum. Bu bir yarışma falan değil sadece Daredevil’in dünyasını Matt Murdock dışında da ilgi çekici buldum. Gerek Foggy’i gerekse Karen’i hatta etrafta bulunduğu zamanlarda Ben Urich’i. Ama özellikle de Fisk karakterini tabi ki. Kendisi neredeyse dizinin ikinci başrolüydü. Aynı şeyleri diziyi izlemediğimiz zaman bunları konuşamadığımız Jessica Jones için söyleyemiyorum.
Ve yine evet, Nelson ve Murdock ikilisinin günlük hukuk mücadelelerini seyretmek hala çok keyifli. En başta Foggy’i, Matt’in vahşi ve kan dolu gece aktiviteleri hakkında endişe ederken buluyoruz fakat sonrasında yerel hukuk şirketinin mücadelelerine tanık oluyoruz. Artık şirket yerel halk tarafından ‘’küçük insanlara yardım eden iyi adamlar’’ olarak biliniyor. Genelde para talep etmeden. Tamamen iyi niyetlerle ama bunun tabi ki maddi getirileri var. Peki bunlar bir fikir ayrılığının başlangıcı mı? Arkadaşlar arası çatışma? Buna dair en büyük an bölümün sonlarına doğru meydana geliyor ve tabii ki bundan burada bahsetmeyeceğim. Ama spoiler bölgesine girmeden söyleyeceğim bir şey var ki o da Karen’ın artık Matt’e daha da ilgili olduğu. Bu ya Matt’in ‘’bitik adam’’ çekiciliğiyle alakalı, ya da arkadaşlar arası genel durumlardan ortaya çıkan bir gelişme.

[review]
[content title="1FilmDizi.Blogspot.Com.Tr" label="Toplam Puan"] Daredevil gayet düzgün ve heyecan verici bir şekilde ekranlara döndü, hem de beklenilen neredeyse her şeyi vererek. Matt’in sık ve şiddetli mahalle vardiyaları (ki bunlardan bir tanesi bölümün efsane bir açılışa sahip olmasını sağlıyor) kanunsuzlar açısından bir kızışmaya yol açmış durumda. Ve Frank Castle/Punisher karakteri dizi içinde tutarlı, mantıklı, harika ve tehlikeli! Ve bu bölümün sonunda – bazı hayranlar +18 yaş sınırının hakkını veren anti-kahramanları sevse de – neden bu tek tabanca sadistin DEVASA bir sorun oluşturduğunu görmeye başlayacaksınız.[/content]
[item value="8"]Seneryo[/item]
[item value="8"]Görsel Efektler[/item]
[item value="9"]Ses[/item]
[item value="8"]Oyuncu Puanları[/item]
[item value="9"]Site Puanı[/item]
[/review]

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.