Header Ads

THE NİGHT MANAGER 1. SEZON 3. BÖLÜM İNCELEMESİ




THE NİGHT MANAGER 1. SEZON 3. BÖLÜM İNCELEMESİ

Biraz geriden de olsa BBC'nin ilgi çeken dizisi The Night Manager'ın incelemerini sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz.
Artık bir klasik haline gelen uyarımı da yapayım, eğer bu incelemeyi üçüncü bölümü izlemeden açtıysanız yazıda keyif kaçırıcı detaylar bulabilirsiniz. İzledikten sonra yeniden bekleriz!




İkinci bölümü Jonathan'ın dayak yedikten sonra Richard Roper'ın evinde tedavi edilmesiyle son vermiştik. Bu sefer büyük bir doğum günü partisi ortamıyla başlıyoruz. Her şey çok şahane, ultra lüks görünüyor. Herkes neşeli, doğum günü kızı hariç. Bu ortam ondan çok katılımcılar için bir şey ifade ediyor gibi görünüyor. Parti bahanesi altında yasa dışı işleri konuşmak için ortam yaratılmış oluyor. Onun neden mutsuz olduğunu bilmesek de, doğum gününde kendisini asacak kadar hayattan kopmuş olduğunu öğrenmemiz kısa sürüyor. Elbette bu intihara neden şahit olduğumuzu bölümün ilerleyen dakikalarında öğreniyoruz.

Mallorca'daki şahane eve döndüğümüzde artık Jonathan iyileşmiş halde buluyoruz. Böylece Roper ile Pine arasındaki ilk yüzleşme yaşanıyor. Elbette bu arada yasa dışı belgelerin üzerinde Turkey isminin büyükçe yer alması bizim gibi Türk izleyicilerin özellikle dikkatini çekiyor. Asıl meseleye gelirsek... Bu sahnede Roper'ın samimiye yakın konuşma tarzı dikkat çekiciydi. Dünyaya zengin bir adam olarak gelmediğini, her şey için çabalaması gerektiğini buradaki konuşmasından öğreniyoruz. Bu sohbet sürecinde ilgi çekici olan noktalardan biri Jonathan'ın soğukkanlılığını koruyabilmesiydi. Bir şey beklemeyen, kendi yoluna gitmek isteyen bir tavır çizmesi oldukça önemliydi. Tom Hiddleston da Hugh Laurie de zaten başarılı oyuncular. Bunu benim bir kez daha tekrar etmeme bile gerek yok. Kendilerini çoktan kanıtlamış isimler. Böyle olunca dizide iki tarafın poker suratlarıyla birbirlerini tanıma çabasını, üstü kapalı tehditleri, birbirlerine yapılan çıkışmaları, şüpheli tavırları izlemek daha keyifli bir hale bürünüyor.



Yüzleşmenin ardından Jonathan'ın Roper'ın evinde "zoraki" misafirlik süreci başlıyor. Bu da ona evdeki herkesi rahatça gözlemleme, karakterlerini çözme fırsatı sunuyor. Bir de Daniel ile kurduğu arkadaşlık çocuktan bir sürü bilgi almasına yardımcı oluyor. Roper'ın gizli bir odası olduğunu, hangi saatte girerse uygun olacağını bu şekilde keşfediyor. Bir yandan da istihbarat servisi Apo'yu kendi saflarına çekmeyi başarıyor. Bunun için de bölüm başında intihar eden kızının ölümünü kullanıyorlar. Her şeyden Roper'la yaptığı işleri sorumlu tutan adamı ikna etmek pek de zor olmuyor. Jonathan'ın evdeki işleri karıştırmaya başlaması, Jed'i ağlarken yakamalasıyla aralarında yakın diyaloglar oluşması da işini kolaylaştırıyor. Sonunda fırsatını yakalar yakalamaz Roper'ın odasına giriyor, önemli belgeleri Daniel'ın telefonuyla fotoğraflayıp gönderiyor. Her ne kadar biz onu sakin bir gece müdür olarak tanısak da adamın aslen ajanlık için yeteneği olduğunu da keşfetmiş oluyoruz. Her ne kadar o kısımları görme fırsatımız olmasa da bunda onun askerlik geçmişinin etkisi olduğunu da düşünmeden edemedim. Bu arada öğreniyoruz ki bu odaya gizlice giren tek kişi kendisi değilmiş. Jed'in de kendi çapında bir şeyler çevirdiğini anlıyoruz. Ancak amacını henüz öğrenemiyoruz. Ancak ilerleyiş bizlere bunun oğluyla bağlantılı bir şey olabileceğini hissettiriyor.


Roper'ın İngiliz istihbaratıyla direkt temas halinde olması, buradaki adamların onun arkasını kapatmak için harcadıkları çaba her ne kadar yan hikaye olarak yer alsa da, aslen işin büyüklüğünü net bir şekilde yansıtıyor. Bu sırada Jonathan'ın Corky'ye dair şüphe yaratmayı başarması da adamın ayağını rahatça kaydırmasını sağlayacak gibi görünüyor. Dizinin kendisi gibi Jonathan da sessiz ve derinden ilerliyor. Bölüm sonunda imzaladığı belge ile ufaktan da olsa yasa dışı işlere adım atmış oluyor ve yeni pasaportuna kavuşuyor.

Bu noktadan sonra dizi Jonathan'ın daha fazla güven kazanmak için neler yapması gerekecek, Jed'e dair öğrendikleri onunla bir ittifak kurmalarını sağlayacak mı, Angela içeriye adam soktuğunu ne kadar daha gizleyebilecek gibi konularda büyük merak yaratmayı başarıyor.

  • +Tom Hiddleston - Hugh Laurie sahneleri
  • +Jonathan'ın herkesi gözlemlemesi
  • +Jed'in de bir işler çevirmesi
  • +Corky'nin saf dışı edilmesi

[review] [content title="1FilmDizi.Blogspot.Com.Tr" label="Harika!"] The Night Manager karakterlerinin davranışlarını, hikaye akışlarını, yan hikayelerde olan bitenleri bile o kadar düzgün bir şekilde işleyerek ilerliyor ki, izlediğiniz hikayenin gerçekten mümkün olabileceğine inanıyorsunuz. Üçüncü bölüm de sağlam ilerleyişi bozmadan, dengeli bir şekilde ilerliyor. Ayırca Roper'ın evinde misafir olan Jonathan bu süreçte herkesi yakından gözlemliyor. Böylece istediği hamleleri yapması daha kolay hale gelmeye başlıyor.[/content] [item value="8"]Seneryo[/item] [item value="8"]Görsel Efektler[/item] [item value="9"]Ses[/item] [item value="8"]Oyuncu Puanları[/item] [item value="9"]Site Puanı[/item] [/review]

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.