Header Ads

Civil War’da Captain America’nın Öleceğini Kanıtlayan 5 Önemli Ayrıntı!


Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz bilmem ama bana göre Captain America: Civil War, Steve Rogers’ın öyküsüne noktayı koyan film olacak. Acı ama gerçek. İşin sonunda Cap hakkı rahmetine kavuşacak ve yerine bir başka Cap tayin edilecek. Neden mi bu kadar eminim? Zira elimde aşırı tutarlı birçok kanıt var.


Geçen gün karşımıza çıkan Civil War fragmanıyla da 5. kanıt listeye eklenince, toplu bir yazı yazmak farz oldu. Aldım elime kağıt kalemi (Klavyeyi) başladım alt alta dizmeye. Hazırsak buyrun, Cap’in Civil War’da ölümüne kanıt olarak gösterilebilecek başlıca 5 mevzu:
1- FİLMİN TAMAMEN ÇİZGİ ROMANLARA SADIK KALMA İHTİMALİ
6IDgfMP
Civil War çizgi romanının Cap’in ölümüyle sonuçlandığını biliyoruz. Haliyle film bu serinin bir uyarlaması ve birçok yerde çizgi romanlara uyum sağlamakta. Ayrıca yapımın Civil War’ın çizgi roman sayfalarındaki etkisini yaratabilmesi için, bu hamleye başvurması şart…
2- İŞİN İÇİNDE CROSSBONES OLDUĞU GERÇEĞİ
a-major-captain-america-civil-war-death-may-have-just-been-revealed-831492
Malumunuz, Rogers’ın ölümünde baş sorumlu Crossbones. Ve biz dostlar, karakterin filme boş yere konulduğunu sanmıyoruz. Winter Soldier’dan beri Crossbones’a yapılan yatırımın önemli bir etkisi olmalıydı evrene. Ki o da ortada. Cap’in suikastinden sorumlu olmak.
3- BUCKY VE SAM’İN HAZIRDA BEKLİYOR OLUŞLARI
capa044_cov
Çizgi roman evreninde iki karakterin de All New Cap olduğunu düşünürsek, MCU’da da ikisinden birinin ünvanı alması kaçınılmaz. Ayrıca artık Marvel, sinemaya da farklı bir tat getirme düşüncesine girmeli. Değişiklik tazelik getirir. Bu filmde Cap ölse, Bucky veya Sam Wilson kalkanı devralsa, hiç olmadı Infinity War’da Rogers reis geri dönse hoş bir hikaye kurgusu oluşmaz mı?
wilson-cap-1-102948
4- BU İLKBAHAR CAPTAIN AMERICA SERİSİNİN SON FİLMİNİ İZLİYOR OLUŞUMUZ
hrteamcap
Bir de bu mesele var. Kevin Feige defalarca Civil War’ın son Cap filmi olduğu vurguladı. Haliyle Steve Rogers’ın evrenin devamında kilit bir filmde yer almayacağına emin olduk. Bizce şirket, kendisinin bu boşa çıkışını dramatik bir ölümle yarara çevirebilir. Dediğim gibi sonra bir gün dönerse de, epey ses getirecektir.
5- ROGERS ÖYKÜSÜNÜ TAMAMLAYAN KİLİT REPLİK
hkhjkjkhkjhhj
İkinci fragmanda Steve’in ağzından dökülen öyle bir replik var ki, The First Avenger’dan da hatırlıyorsunuz: ”Bunu tüm gün yapabilirim.” İlk Cap filminde cılız Steve’in bir serseriye eline teneke kapağını alıp koyduğu bu posta, aynı şekilde son filme de yansımış. Bu sefer karşımızda Tony Stark var.
at-least-11-things-that-you-missed-in-the-captain-america-civil-war-trailer-886279
Düşünsenize… Bu tekrarlama Cap’in öyküsünün başı ile sonunu temsil eder gibi değil mi? Russo’ların bu hareketle vurgulamak istedikleri şey sizce ne? Bizce olay belli…

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.