Header Ads

GOTHAM: 2. SEZON 16. BÖLÜM İNCELEME




GOTHAM: "PRISONERS" İNCELEMESİ

Uyarı: Bu incelemede spoiler yer almaktadır.

Arka arkaya gelen harika bölümlerden sonra bir nefes almamız gerekiyordu sanırım. Gotham bariz bir şekilde ara bölüm çekmiş ve bizlere bunu çok da sallamadan sunmuş. Halbuki Batman v Superman: Dawn of Justice vizyondayken daha iyi bir bölüm yayımlamaları stratejik olarak tercih edilebilirdi. Filmde Batman'e hayran kalan biri "yahu şu adamın çocukluğunun dizisine de bir bakayım" dese ve bu hafta bu bölümü izlese ne olacak? Potansiyel seyirci kaybı. Öfkeliyim evet.

Genelde üç ya da dört hikayeyi aynı bölüme sığdırmaya çalışıp pek beceremeyen bir dizidir Gotham. Hikaye sayısı azaldıkça güzelleşir. Bu sefer iki hikaye izledik ilk defa fakat ne yazık ki bir tanesi çok kötüydü. Penguin sevilen bir karakter, ben de ilk üç gün çok sevdim ve destekledim ama bağıra bağıra diyorum bu adam bu sezon her bölümde olmayı hak etmiyor diye. Bu bölüm izlediğimiz sahneleri çıkartalım diziden. Sadece yemek masasındaki sahneyi ve babacığının zehirlendiği sahneyi koyalım. Hikayenin gidişatında bir şey değişti mi? Değişmedi. Demek ki en az 20 dakikalık boş görüntü izlemişiz. Tamam Penguin'in mirası ve elit olma takıntısı babasından gelecek ama çok gereksiz ve düşük tempolu bölümler yerine ufak ufak gösterseler daha iyi olurdu. Penguin'i izleyeceğiz diye belki de dizinin bugüne kadar yayımladığı en orijinal içeriği çok basit ve hızlandırılmış şekilde izledik.


Gordon'ın hapiste olması çok güzel bir konu. Blackgate'e tıktığı insanlarla bir arada olması, çocuğunu kaybetmiş olmanın etkileri ile harika bir hikaye izleyebilirdik. Her şey o kadar çabuk gelişti ki tat alamadık. Hapishane müdürünün olaya dahil olması ve "hemen bitirin işini" demesine gerek yoktu. Loeb'in arkadaşı olduğu için Gordon'ı sevmemesi güzel. Emir vermek yerine arkanı dön olanlara karışma. Bir insanı öldürmek mi yoksa sürekli olarak dövüp hayatı zehir etmek mi daha büyük intikam? Zaten etrafı genelde onun tutukladıklarından oluşuyor sürekli dayak yiyecek belli. İlgilenme dövsünler habire niye bu kadar aceleye getiriyorsunuz olanları? Onu da geçtim Falcone en son elini ayağını çekip yazlığa gitmişti. Bizim Harvey onu nasıl buldu, nasıl hala adamları var içeride ve en önemlisi niye yardım etti? Bunları biraz daha detaylı şekilde açıklamaları gerekiyordu. Ölü taklidi yaparak kaçırdınız adamı eyvallah. Müdürü öldürmediniz, bayılttınız? Adam kalktığında demeyecek mi olanları? Madem işi temiz yapmak istiyorsunuz öldürün adamı bitsin gitsin. Suçu da gariban Puck'a atardınız öldürdü kaçtı diye. Dizideki mantık hataları beni çok yoruyor.

Şimdi ne olacak? Gordon kaçtı diye bol bol haberler çıkacak gazetelerde. Herkes bunu arayacak. Bilmiyorum farkında mı senaristler ama James Gordon ileride GCPD'nin başına geçecek. Bu kadar sabıkası bulunan adamı o pozisyona getirirler mi yahu? Tamam davasında haklı içeride de dışarıda da ama çok zorluyorlar mantık sınırlarını.

[review] [content title="1FilmDizi.Blogspot.Com.Tr" label="izlenebilir"] Önemli bir haftada sıkıcı bir bölüm izledik. 40 dakikalık dizinin en fazla 4-5 dakikası ilgi çekici olunca ne yazık ki insanın motivasyonu bozuluyor. Bir de bölümün konusu hakkında yapılabilecekleri düşününce iyice sinirleniyorsunuz. Umarım haftaya toparlarlar. [/content] [item value="7"]Seneryo[/item] [item value="8"]Görsel Efektler[/item] [item value="7"]Ses[/item] [item value="7"]Oyuncu Puanları[/item] [item value="8"]Site Puanı[/item] [/review]

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.