Header Ads

THE FLASH: 2. SEZON 17. BÖLÜM İNCELEME





THE FLASH: "FLASH BACK" İNCELEMESİ

Uyarı: Bu incelemede spoiler yer almaktadır.


Dün izlediğimiz Flash/Supergirl ortak bölümünden sonra bugün nispeten daha sakin bir bölüm izleyeceğimizi düşünüyordum. Nereden bilebilirdim bölüm sonunda ağlayacak kadar duygulanacağımı?

Bölüm geçen haftada geldiği yerden, Flash'ın hızlanma sorunundan başladı. Barry bu sefer bilimsel olarak yaklaştı olaya ve bir sürü kitap okudu, denklemler yazdı. Bu sahnede ve bir sonraki sahnelerde gözümüze sokulan bir formül vardı, bunu yazı sonundaki klasik çizgi roman göndermeleri ve teoriler kısmında değineceğim. Geçmişe gidip Eobard Thawne'dan yardım isteme fikri benim çok hoşuma gitti, neticede her bölüm Harrison Wells görsek de Tom Cavanagh'ın harika oyunculuğu sayesinde Eobard Thawne'ı özler hale gelmiştik.

Geçmişe gittiği sahnede Speed Force'un içerisinde koşarken gördüğümüz siyah hayaletimsi şey beni inanılmaz heyecanlandırdı. Çok uzun süre onun Black Flash olduğunu düşündüm. Bilmeyenler için açıklayayım, Black Flash speedster'ların ölüme yaklaştığında peşine düşer. Azrail'in bir şekli olarak anlatabiliriz. İlk olarak Wally West Flash olduğunda karşımıza çıktı ve Wally onu Legends of Tomorrow'da da sıkça duyduğumuz "Vanishing Point"e götürerek yenmeyi başardı.


Barry Allen ölümden döndükten sonra kısa bir süreliğine Black Flash olmuştu. Burada heyecanlanmamın sebebi Barry'nin bir süreliğine Black Flash'e dönüşüp onun sayesinde Zoom'u yeneceğini sanmamdı. Doğal olarak düşüncem tutmadı ve zaten Black Flash değilmiş bu gördüğümüz. Zamanda yolculuk eden speedster'ları kovalayan bir varlıkmış. Acaba bunun yine Legends of Tomorrow'da gördüğümüz Time Masters ile bir alakası var mı? Süper hıza sahip olanları durdurmak için yarattıkları bir şey olabilir mi? Bir açıklama çok hoş olurdu doğrusu.Bart Allen'ın ölümü


Geçmişe gidilen gün olarak Pied Piper'ın yakalandığı günün seçilmesi hoş olmuş. Supergirl ile olan ortak bölümde de isminin geçmesinin ardından bekliyordum bunu. Çizgi romanda Pied Piper Barry zamanında kötü karakter olup Wally'nin zamanında tövbe eden ve iyilerin yanında yer alan biri. Çok üzülmüştüm ilk yakalandığında kötü karakter olarak kalmasına. Dizinin onu toparlaması hoşuma gitti. Bir de şu karede çok güldüm;


Dementor ve Harry Potter göndermelerinden sonra Hermione, Ron ve Harry gibi durmuyor mu üçü? Çok eğlendim izlerken. Geçmiş sahnesinin ağırlığını az da olsa hafifletti. Gerçi şikayetçi değildim, Barry ve Thawne arasındaki diyaloglar çok çok çok iyiydi. İkisi de kendine son derece güvenen, son derece dik duruşlar sergilediler. Sabaha kadar izlerdim ikisinin birbirini tartmasını. Burada yine Tom Cavanagh'ı övmemiz gerekiyor. Şu ana kadar bizlere 3 farklı rolü oynadı ve hepsinin altından başarıyla kalktı. İzlerken hangi karakteri oynadığını çok net görüyoruz ve bu öyle kolay bir şey değil arkadaşlar. Aynı şekilde Gustin Grant de iki farklı karakteri çok iyi oynadı. Bir sene gibi çok da olmayan bir zaman farkına rağmen gelecekten gelen Barry'nin daha olgun ve ciddi olması, eski Barry'nin hala yeteri ciddiyete kavuşmamış olması güzel bir detaydı. Bunun sebebi olan adamın da ikisinin ortasında durması... Ne kadar zor bir şey düşünsenize! Annesini öldüren, ona hayatı zehir eden adamdan yardım almaya gidiyorsun. Geçmişteki haline "bu adam seni kandırıyor intikam al inanma" deme şansın var, diyemiyorsun. Barry'yi çok takdir ettim. Hele Iris için yaptığını...

Bu bölümde yüzümde buruk bir gülümseme yarattı Eddie'yi tekrar görmek. Iris'e çektiği videoyu izlerken gözlerim doldu. Hatta yalan değil bir damla belki süzüldü yanağımdan. Flash diğer dizilere göre aksiyon, drama ve komediyi çok güzel bir dengede tutuyor. Bunu bu kadar iyi yapabilen bir tek Agents of Shieldvar. Spoiler olmasın o dizi hakkında da son bölümünde tıpkı Flash'ta olduğu gibi gözlerim dolmuştu. Zaten ikisi kalite olarak kendilerini belli ediyorlar.

Gelelim Barry'nin nasıl hızlanacağına. Dizinin Speed Force'u ele alma şeklinden dolayı bir tahminim yok ama bilimsel bir denkleme oturtacakları kesin. Onu da çizgi roman okurlarının çok iyi bildiği bir denklem üzerinden verecekler.


Tersten gördüğümüz bu formül aslında çizgi romanda Jessie Quick ve babası Johnny Quick'e gücünü veren Velocity 9'ın formülü. Bu garip formülü yüksek sesle söylediklerinde süper hıza sahip oluyorlar.


Bu formül onun Speed Force'a erişmesine izin veriyor. Barry, Wally ya da Bart gibi direkt bağlı değil. Acaba dizide de Speed Force'un formülü mü olacak? Öyle mi açıklayacaklar? Bilimsel açıdan başka türlü nasıl konuyu ele alacaklarını cidden bilmiyorum. Caitlin'in yaptığı testler sonucunda Professor Zoom, Zoom ve Flash'ın koşma stillerini karşılaştırması gibi testler ve gözlemler hoş olurdu.

Gerçi Barry'nin gerektiği hıza çıkacağını biliyoruz, Supergirl'de bunun spoiler'ını yedik. Bakalım önümüzdeki bölümlerde neler olacak, özellikle Kevin Smith'in yönettiği bölümü heyecanla bekliyorum. En sevdiğim süper kahraman (kısmen) ve en sevdiğim sinemacı bir arada olacak.


[review] [content title="1FilmDizi.Blogspot.Com.Tr" label="Müthiş"]

  • +
    Tom Cavanagh'ın harika oyunculuğu
  • +
    Eddie'yi son bir kez görmemiz
  • +
    Zaman yolculuğunun sıkıntılarına değinilmesi
  • +
    Barry'nin "risk budur!" planı
[/content] [item value="9"]Seneryo[/item] [item value="9"]Görsel Efektler[/item] [item value="9"]Ses[/item] [item value="9"]Oyuncu Puanları[/item] [item value="10"]Site Puanı[/item] [/review]

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.