Header Ads

GAME OF THRONES 6. SEZON FRAGMAN İNCELEMESİ


DİKKAT: AZ SONRA OKUYACAĞINIZ YAZI GERÇEK ANLAMDA SPOILER DOLUDUR! KİTAPLARDAN VE DİZİDEN BİLİNEN HER ŞEY BU YAZIDA BULUNMAKTADIR!!!
Beklenen an geldi. Game of Thrones'un fragmanını hep beraber izledik dün gece. Fakat akıllarda sonsuz soru işareti kaldı tabii.
Öncelikle şunu belirteyim, fragmanda gördüğünüz hiçbir şeye inanmayın. Çünkü kurgusu o kadar iyi yapılmış ki, bazı karakterlerin sanki birbirleriyleymiş gibi gösterilen diyaloglarının hiçbiri aslında birbirleriyle değil.
Bunun en basit örneği, Tyrion'ın Sansa'ya "Artık büyük oyunun içerisindesin!" dediği sahne. Zira Sansa Winterfell'den yeni kaçmışken, Tyrion gerçek anlamda dünyanın öbür ucunda yer alıyor.
Aynı şekilde daha fragmanın başında Jon Snow'un cesedine kamera pan yaparak yaklaşıyor. Bu arada Sir Davos'un "He's gone" yani "O öldü" dediğini duyuyoruz. Fakat bu cümleyi Jon Snow için kurmadığını da biliyoruz. Çünkü hatırlarsanız beşinci sezonda Stannis Baratheon'ın Brienne tarafından öldürüldüğünü (Ya da öyle bir şey gördüğümüzü) görmüştük. Sir Davos bu sırada zaten fragmanın ilerleyen bölümlerinde de görebileceğiniz gibi aslında Melisandre ile konuşuyor.

Melisandre demişken, ağlayarak ateşte gördüğüm zaferlerin hepsi aslında yalandı demesi de bizi çoktan beri varolan başka bir teoriye götürüyor. Melisandre aslında Işığın Tanrısı için aradığı şampiyonun Stannis olmadığını en başından beri biliyordu. Bu fragmanda ağlayarak Davos'a bunu söylemesi de bu teoriyi bir hayli destekliyor. Çünkü en başından beri Stannis'in şampiyon olmadığını biliyordu. Kendisini sadece Jon Snow'a ulaşmak için kullanıyordu.
Yani bu da bambaşka bir teoriye kapı açıyor. Jon Snow direkt olarak Işığın Tanrısı'nın şampiyonu ve daha önce defalarca olduğu gibi (Başka karakterlerde tabii.) yeniden hayata dönebilecek. Tabi bu olay gerçekleşirse eminim ki bunu altıncı sezon boyunca göremeyeceğiz.
Zira Sir Davos'un Melisandre'ye olan inancı ve gözleriyle gördüğü sayısız mucize yüzünden Jon Snow'un cesedini yakmaya çalışan Gece Bekçileri'ni durdurmaya çalıştığı bir sezon bizleri bekliyor gibi görünüyor.
Bunu neden dedim? Çünkü fragmanda Nightswatch'un kapalı bir kapıyı kırıp içeriye girmeye çalıştığı bir an var. Ve fragmanın sonunda da Sir Davos, "Hiçbir zaman iyi bir savaşçı olarak anılmadım" diyerek kılıcını çekiyor. Bu sırada önünde Jon Snow'un cansız bedeni yatıyor.
Yalnız tek kafama takılan şey aslında bu yeniden canlandırma işleminin uzun sürmeyen bir işlem olduğunu daha önce görmüş olmamız. Belki de bu fragmanda gördüğümüz olaylar aslıdna çok kısa bir sürede gerçekleşiyor ve biz bunların farkına varamamış olabiliriz. Gidip fragmanın kurgucusunu başarısından dolayı dövmek istiyorum.

Bran, Arya ve Sansa konuları..

Gelelim en önemli konulardan daha az önem sahibi onulara. Öncelikle fragmanda Arya'nın birilerinden kaçtığını ve bir noktada ağzının ortasına sağlam bir yumruk yediğini görüyoruz. Ha bir de tabii kör gözleriyle pis pis baktığı bir an var ki insanın midesi bulanıyor.
Fragmanda Arya ile ilgili ekstra bir bilgi bulunmuyor. Zaten sanıyorum ki bu sezonun en az merak edilen konusu Arya ile ilgili olan bölümler. Pardon asıl Sansa diye bir karakterimiz vardı değil mi?
Sansa ise Winterfell'den kaçmıştı ama burada gördüğümüz üzerinde gayet şık bir kürk ile birileriyle konuştuğu yönünde. Fragmanın kurgusu sanki Tyrion Lannister ile diyalog halinde olduğunu gösterse de, aslında hiçbir ilgisi olmadığına neredeyse eminiz. Bunun sebebini de yazının başında belirtmiştim aslında.
Gelelim en az görünenlerden biri olan Bran Stark'a. Fragmanın sonunda kendisini White Walkers'ın lideri olan arkadaşla yanyana görüyor. Fakat yüzünde gerçekten çok şaşırmış bir ifade var ve bunun bir görü olduğu kesin. Yine de neden kendisini öyle bir yerde gördüğünü şu anda bilemiyoruz. Bir de Bran'in gittikçe çok çirkinleştiğini de söylemem gerek ama bunun için bana lütfen kızmayın.

Theon ve Euron Greyjoy sorunsalı..

Şimdi fragmanda eğer benim gözümden kaçmadıysa Theon etrafını saran Bolton askerlerine panikle baktığı an dışında hiçbir şekilde görünmüyor. Kafası suya batırılan ve aynı şekilde bir gemide görünen kişi Danimarkalı aktör Pilou Asbæk. Kendisi Euron Greyjoy'u canlandırıyor ve Balon Greyjoy'un kardeşi. Yani Theon ortalıkta yok. Reek de diyebiliriz kendisine.
Ayrıca Theon'un kardeşi Yara Greyjoy'u da başka bir kadınla işi pişirirken izledik. Greyjoy'lar için ilginç şeyler yaşanacak gibi. Galiba Winterfell'e çöken Bolton'lara karşı bir hamle hazırlıyorlar ve savaş Bolton'lar için pek de iyi gitmeyecek. Çünkü Roose Bolton ve Ramsey Snow (Ramsey Bolton) arasında geçen sahnede iki karakterin de pek mutlu olmadıklarını görebiliyoruz.
Buna bir de ek olarak Brienne sahnesini koyabiliriz. Çünkü Winterfell civarında bulunan Brienne, sanki Theon'un etrafını saran askerlerle kapışıyor. Bu da bize Theon, Sansa ve Brienne üçlüsüyle bir yolculuğa tanıklık edeceğimiz izlenimi verse de, Sansa'nın ne ara Theon'u satıp da başka işler peşinde koşmaya başladığını da düşünmeden edemiyorum.

Targaryen yine yollarda

Tabii ki en çok merak edilen şeylerden biri de Daenerys'in başına ne geleceği. Dothrakiler'in eline düşen Daenerys için işler çok da iyi gitmiyor gibi. Gerçi bu fragmanda görünen şey ve Dothrakiler'in kendisiyle ne yapacağını tam olarak bilmiyoruz. Fakat Jorah ve Daario'nun birlikte Daenerys'i arama yolculuğu sürüyor. Hatta fragmanda yerde Danny'nin ilk kez Dothrakiler'i gördüğü anda attığı yüzüğünü bulduğunu görüyoruz. Demek ki doğru yoldalar.

Lannister her zaman borcunu öder

Gelelim Lannister ailesine. Fragmanda Cersei ve Jaime'nin aşkının yeniden alevlendiğini rahatlıkla görebiliyoruz. Ayrıca Jamie'nin kızının cesediyle birlikte King's Landing'e indiğini de anladık. Kızı ve oğlu öldürülen, bir oğlu da Tyrell'ler tarafından kukla gibi oynatılmaya başlanan, babası da kardeşi tarafından öldürülen Cersei'nin intikamı acı olacak gibi görünüyor.
Tabii hırsını direkt olarak Sparrows'dan çıkaracağı kesin. Aslında fragmanda King Tommen ile Cersei'nin birbirlerine karşı yürüyüşe geçtiği tadında bir izlenim yaratılmış ama bu doğru değil. Direkt olarak Sparrows'a karşı yürüyüşe geçen Tommen, Cersei, Jamie ve hayata döndürülen Mountain'ı görüyoruz. Yani burada savaş Lannister ailesi içerisinde değil, direkt olarak Sparrow vs Lannister diyebiliriz. Tabii Lannisterlar'ın bir ordusu yok ve kullandıkları ordu Tyrell ailesinin ordusu. Zaten High Sparrow ile karşı karşıya geldikleri bir an da mevcut.
Burada merak edilen şey ise Margaery'nin High Sparrow'a elini uzattığı an. Teoriler Margaery'nin kurtulabilmek için Sparrow'a katılacağı yönünde ama bu konuda bir şey diyemiyorum. Margaery'den her şey beklenir. Zira şöyle de bir durum var, Tyrell ordusunun Sept of Baelor'da Sparrows'un kapısına dayandığı sahnede Margaery'nin gelip ben artık Sparrow'a katıldım diyeceği düşünülüyor. Ne kadar doğru çıkar bilemiyorum.

Vee tabii ki karşınızda NED STARK!!

Fragmanda en çok dikkat çeken şeylerden biri de tabii ki Ned Stark'ın gençliğiydi. Targaryen ordusuna karşı kılıcını çeken ve tekme tokat girişen kişi Ned Stark'tan başkası değil. Bu da demek oluyor ki bu sezon uzun zamandır beklenen Raegar Targaryen flashback'lerine ufak ufak göz atabileceğiz.
Evet arkadaşlar fragmanda gördüklerimizin tamamı bunlardı aslında. Birkaç ufak detay daha var ama eminim ki gerçekten ilgi çeken şeyler yukarıda tek tek açıklanmış oldu. Altıncı sezon ile ilgili aslında yeni sezonda neler bekliyoruz tadında bir yazı yazmak istiyordum ama gelin görün ki yayımlanan ilk fragman bize bunu tahmini değil, en azından görsellere dayanarak yazabilme imkanı tanıdı.
Eğer gözümden kaçtığını düşündüğünüz bir şeyler varsa mutlaka yorum olarak bana iletin. İletin ki tartışabilelim.
24 Nisan'da dizinin ilk bölümüyle görüşmek üzere!


Sezon 6: Trailer #1

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.