Header Ads

Ali Kundilli 2 Film Eleştirisi




ALİ KUNDİLLİ 2 - FİLM ELEŞTİRİSİ

Ali Kundilli serisinin hikayesi oldukça ilginç denebilir. Vine fenomeni Cem Gelinoğlu'nun senaryosunu yazıp başrolünde yer aldığı Ali Kundilli, gişede istediği başarıyı elde edemedi ve battı.
Fakat insanlar internet üzerinden bedava izledikleri film hakkında fazlasıyla olumlu yorumlar yapınca, Aksoy Yapım duruma el attı ve Ali Kundilli 2'yi bir yıl sonra vizyona sokmaya karar verdi. Bu kez istenen başarı elde edilir mi bilinmez ama başarısızlıktan ölmek üzere olan bir yapım olduğunu hemen söylemem gerekiyor.
İlk film ne kadar kötüyse, ikinci film de senaryo ve komedi unsurları açısından o kadar kötü. Yönetmenliği Fatih Aksoy'un devralmasıyla belki görsel açıdan bir tık öteye gitmeyi başarmış olabilir ama zaten böyle bir filmi çekmek, sinema sektöründe yeteri kadar vakit geçirmiş bir insan olarak konuşuyorum, gerçekten çok basit olsa gerek.
Öncelikle şunu söyleyeyim, bu filmin bu denli kötü olmasının çok özel sebepleri yok. Oyunculuklar vasat düzeyde. Cem Gelinoğlu, Vine üzerinden yaptığı şaklabanlıkları burada da benzer şekilde sürdürüyor. Kendisine benzer şekilde eşlik eden ilk filmin oyuncuları Zeynep Aktuğ ve Sami Aksu'nun performanslarında da büyük bir değişiklik yok.
Zaten ortadaki senaryo o kadar zayıf ki, oyuncuların ne yazık ki işe katabilecekleri ekstra hiçbir şey yok. Hazır senaryoya değinmişken filmin hikayesini de anlatalım isterseniz. İlknur'un hamileliğinin sekizinci ayında bitmek tükenmek bilmeyen istekleri (Japonya'dan mantar getirtmek gibi.) en sonunda gördüğü bir rüya ile doğumu köyde gerçekleştirme talebiyle zirve yapar.
Ardından da kahramanlarımızın başından geçen yol hikayesi ve köyde gelişen olaylar derken, durmak bilmeyen bir küfür kombosu başlıyor. Zaten yolculuk öncesinde de durmadan küfür yağıyordu ama iş filmin ikinci yarısında daha da çığrından çıkıyor.
Ülkemizde ne yazık ki Recep İvedik'in önderlik ettiği bir komedi anlayışı oluştu. Eskiden bu ülkede akıllıca komediler prim yapardı. Artık maalesef kalitesi yerlerde sürünen, sözde durum komedisi olarak yazılsa da alakası dahi olmayan filmler iş yapıyor.
Muhtemelen yaşanan büyük beklenti yüzünden Ali Kundilli 2 gişede ilk filme oranla büyük bir yükseliş yaşayacaktır ama keşke yaşamasa da senaristler ve yapımcılar artık işlerin kalitesini biraz yükseltmeleri gerektiğini anlasalar.
Sonuç olarak elimizde ucuz küfürlerden oluşan esprileri, çığlık çığlığa bağıran oyuncuları ve daha önce defalarca denenmiş türde bir senaryoya sahip bir film var.
Şahsi fikrim paranızı boşa harcamamanız ve bu hafta komedi izlemek istiyorsanız Babalar Savaşıyor'dan yana tercih kullanmanız yönünde ama tabii ki iş sizin bileceğiniz iş..


[review] [content title="1FilmDizi.Blogspot.Com.Tr" label="Toplam Puan"] Vine fenomeni Cem Gelinoğlu'nun ikinci sinema filmi denemesi de yerlerde sürünen beyhude bir çabadan öteye gidemiyor. [/content] [item value="3"]Seneryo[/item] [item value="3"]Görsel Efektler[/item] [item value="5"]Ses[/item] [item value="6"]Oyuncu Puanları[/item] [item value="5"]Site Puanı[/item] [/review]

2 yorum:

  1. Sen gitmeden yazdın galiba bu incelemeyi. Ya da film anlayışını ve eleştirmenliğini değerlendirecek olursak 10 üzerinde 0.1 gibi bir puan alırısın. 1. kardeşim türk halkı hangi filmle başlamış olursa olsun küfürle yapılmış komediyi sever. Fıkra anlatırken bile içerisine az bir küfür sokuşturur. Onu da boş ver Cem gelinoğlu oyuncu değil şaklaban felan demişsin çağatay ulusoyda kıçı kırık bir garsondu şuan senin gibi yüzlercesini satın alır. Filmde oyunculuklar çok güzel değildi demişsin belki biraz burada hak veriyorum sana onun için 0.1 aldın zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumun için teşekkür ederim,fakat filme gittim ve benim görüşüm bu şekilde. :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.