Header Ads

Captain America: Civil War’dan Beklediğimiz Başlıca 5 Şey! (Güncellendi)


6 Mayıs inanılmaz bir yavaşlıkta yaklaşırken, biz de sitecek geleneğimizi bir kez daha yerine getirelim istedik ve Civil War hakkındaki beklentilerimizi konuştuk. Harbiden, Marvel’ın gelmiş geçmiş en kalabalık filminden ne bekliyorduk? Ne olursa iyi olurdu? Ne olmazsa kötü olurdu?
Geçtiğimiz Deadpool beklenti ölçerinde beklediğimiz 5 şeyin 4’ünü tutturarak iyi bir skor elde etmiştik. Civil War’da da kısmen böyle bir başarı elde etmeyi umuyor ve sizi şöyle listemize davet ediyoruz. Buyrun efendim, Civil War’dan en çok istediğimiz 5 şey:
1- ADALET VE ÖZGÜRLÜK TERİMLERİNİ OTURTARAK KULLANMAK
12841336_10153815179267247_6654671778297587948_o
Civil War çizgi romanından aşina olduğumuz ”Adalet” ve ”Özgürlük” taraflaşmasının filme gerektiği gibi yansıması tabi en büyük umudumuz. Çünkü iç savaşı asıl derin kılan mevzu bu ikilem arasında gidip gelişinizdi. Filmin asıl odaklanması gereken mevzu bu ki çizgi romanın etkileyiciliğine erişebilsin. Bu noktada Bucky’nin kişisel hikayesinin geri plana atılması da gerekiyor.
2- GERÇEK BİR SAVAŞ ATMOSFERİNİN YARATILMASI
civil_war_poster_by_anveshdunna-d8c4obp
En büyük umudumuzdan en büyük korkumuza geçelim isterseniz. Malumunuz filmin kadrosu çizgi roman serisine göre bir hayli az. Yani kalabalık bir savaş sahnesi çekmek şu anlık zor olduğu için savaş sahnelerinin bu kalabalığı özletmeyecek kadar kaliteli olması lazım. Hani her filmde etrafı süsleyen yanan binalar var ya? Hah işte o mesele asıl bu filme yakışır. Yakın binaları!
3- KESİN BİR HAKLI TARAFIN OLMAMASI
56d4dfc9cdfd2 (1)
Eee yani. Biz yıllardır bir Civil War tartışması yapıyorsak bunun sebebi haklı veya kazanan bir tarafın olmamasıdır. Sürekli çizgi roman ile kıyas yapıyorum lakin evet, böyle olması gerek. Bizim film boyu seçecek bir taraf bulamamız, sizce de daha heyecanlı bir konu akışı oluşturmaz mı? Düşünün, bir filmde haklı bir taraf varsa kazananın elbette o taraf olacağını bilirsiniz. Bir nevi sonunu tahmin edersiniz. Anlayacağınız bu arada kalmışlık, filmin tahmin edilemez bir sona sürükleneceğinin de göstergesi.
4- SPIDER-MAN’İN FİLME İYİ YEDİRİLMESİ
captain-america-civil-war-fan-art-the-fight-for-spider-man
Daha önce evrende adını dahi duymadığımız bir kahramanı, kahramanların savaştığı bir arenaya koymak elbette tehlikeli bir iş. Filmin sağlam bir kökü olması için bir yerde Peter Parker’ı hikayeye sağlam dahil etmesi akıl karı. Bakın, Black Panther’in bu konuda daha şanslı olduğu söylenebilir. Sonuçta adamın yaşadığı şehir göründü Age of Ultron’da. Sık sık hikayelere ucundan ucundan dahil oldu. Ama Spider-Man’in öyle bir şansı olmadı. Bakalım…
5- KİŞİSEL İSTEK: HAWKEYE’IN OKUNA BİNEN ANT-MAN
ant_man_feat__hawkeye_by_portalcomic-d8wwvbv
Çok iyi olmaz mı be? Diyorduk ki geçen gün gelen fragmanda beklediğimizi bulduk. Haliyle bu maddeye daha film çıkmadan tik atabiliriz. KIPS!

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.