Header Ads

THE WITCHER 3: WILD HUNT - BLOOD AND WINE HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İSTER MİSİNİZ?


The Witcher 3: Wild Hunt'ın son genişleme paketi olacak Blood and Wine için yayımlanan geliştirici günlüğü ile oyun hakkında birçok bilgiye ulaşıyor ve yeni oyun içi görüntülere göz atabiliyoruz.
Blood and Wine genişleme paketi ana oyundan ayrı olarak geliştirildiği için Wild Hunt'ın kendisinden daha iyi performans ile çalışacak. Fakat bahsettiğim bilgi bu değil, direkt olarak Toussaint'da başımıza gelecekler ve karşımıza çıkacaklar ile ilgili.
Siz videoya geçmeden önce şunu da hatırlatayım, Blood and Wine'la birlikte oyuna dahil edilecek yeni bölge, Wild Hunt'taki Skellige adalarının sahip olduğu haritadan daha büyük olacak!
Videodaki arkadaşların bahsettiklerine göre Blood and Wine genişleme paketiyle karşımıza çıkacak olan ve beklememiz gereken şeyler ise şöyle:
  • Toussaint, ana oyundaki hiçbir yere benzemeyecek. Hatta burada karşımıza çıkan bölge peri masalları ve gerçeklik arasındaki çizgiyi oldukça bulanık hale getirip bizlere yepyeni bir deneyim sunacak.
  • Toussaint'a vardığımızda kendimizi bir panayırın ortasında bulacağız. Fakat işlerin göründüğü gibi güzel, eğlenceli olmadığını anlamamız çok sürmeyecek.
  • Toussaint, üzüm bağları ve şarabı ile ünlü bir yer. Hatta The Witcher evrenindeki Est-Est ve Everluce gibi markalarında memleketi.
  • Bölgede birçok bağ var ve bu bağların sahipleri birbirleri ile ölümüne bir rekabet içinde. Hatta savaşa dönen bu rekabet, bağ sahiplerinin birbirleri üzerine haydut göndermesine kadar varmış durumda.
  • Bunun yanı sıra Toussaint'ın şarap konusundaki zenginliğinden faydalanmak isteyen hırsızlar da bölgede cirit atmaya başlamış, şarap tüccarlarını kendilerine hedef bellemişler.
  • Bağ sahiplerinin tek derdi hırsızlar ve rakiplerinin gönderdiği haydutlarla da sınırlı kalmıyor. Bunun dışında bir de mahzenlerindeki yaratıklarla da başa çıkmaya çalışıyorlar. (al sana kontrat!)
  • Toussaint'taki şarap işi aileler tarafından yüzyıllardır yapılan bir iş, hatta sanat ve her bu işe uğraşan her ailenin kendine has bir rengi, amblemi bulunuyor.
  • Toussaint'ı öne çıkaran özellikleri arasında ünlü şaraplar ve güzel şehrinin yanı sıra bir de dünyanın en büyük dağı bulunuyor. Gorgon dağı!
  • Eskiden Elf'lere ait olan bölge daha sonra kanlı bir savaşın ardından şimdiki sahiplerinin eline geçmiş. Fakat Toussaint sakinleri bu konuyu açmak ve kirli geçmişleri ile yüzleşmek istemiyorlar. (al sana bir kontrat daha)
  • Elf mezarlığı üzerine kurulmuş diyebileceğimiz Toussaint'ın bir de gizli, tehlikeli yüzü var.
  • Geralt'ın yolunu Toussaint'a düşüren ise çok özel bir düşman, hatta av. Şöyle ki, birgün Toussaint'ta kurbanlarını daha önce görülmemiş şekilde öldüren bir katil ortaya çıkar. Toussaint'ın kendine has bir ordusu, güvenlik gücü yoktur. Bunun yerine şehirde devriye gezen şövalyeleri vardır. Fakat bu şövalyeler neyle karşılaştıklarını ve bununla nasıl başa çıkacakları bilemediklerinden Toussaint'ın iplerini elinde tutan kişi, Düşes Anna Hennrietta çareyi ünlü canavar avcısı Geralt'ı çağırmakta bulur.
  • Bahsi geçen düşmanımız için geliştirici ekip "Bu Geralt için herhangi bir dövüş olmayacak. Geralt, daha önce karşılaştığı her şeyden daha zorlu bir rakiple karşılaşacak." diyor. Ki, bu söz bana bayağı iddialı geldi.
  • Toussaint'ın tamamen kendine has, sadece burada bulunabilecek yaratıkları olacak. Gözlerden uzak, saklanarak yaşamayı seven bu arkadaşlar fark edildiklerinde ise bayağı agresif olacaklar.
  • Blood and Wine ile birlikte The Witcher 3'e Toussaint'ın yanı sıra yeni düşmanlar, gwent kartları, yumruk dövüşleri, mutasyon sistemi ve zırh boyası gibi eklemeler yapılacak. EVET, ZIRH BOYASIII!!!
Bu kadar detayın sadece oyunun genişleme paketine dahil olması, bir genişleme paketiyle birlikte oyunculara devasa bir harita ve 30+ saat oynanış sunulması bana CD Projekt Red'i niçin bu kadar çok sevdiğimi bir kez daha hatırlattı.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.